29 Eylül 2013

Sodom ve gomerenin son gunu

 

SODOM ve GOMERE'NİN SON GÜNÜ

    Hz Lût (a.s), Arap yarımadasını puta tapıcılıktan alıkoymak, ortaksız ve tek bir Allah'ı tanıtmaya çağıran ve bu mukaddes yolda büyük başarılar kazanan Hz. İbrahim'in amcasının oğludur. Ömrü ve peygamberliği bugün Ürdün devletinin sınırları içinde bulunan Lût gölü çevresinde geçmiştir. Günümüzde tuzlu suların doldurduğu orta büyüklükte olan su saha, eskiden toprakları oldukça verimli bir vadi idi ve o günün önemli şehirlerini sinesinde barındırıyordu. Bu şehirlerin ikisinin adını bugün de biliyor ve yapılan ilmi kazılar sonunda izlerine rastlıyoruz.

    Şehirler; Şezum (Sodom) ve Omore (Gomore) şehirleridir.
    Hz. Lût (a.s) Şezum şehrinde oturuyordu. Şimdi size bu çevrenin ve bu çevrede dosdoğru Allah yolunun sözcülüğünü ve yılmaz mücadelesini yapan Hz. Lût'un son günlerine ait bir hikayeyi kısaca anlatacağız...


Fikralar


İsraf
Temel bir gün bakkala gitmiş ve doksan dokuz tane ekmek istemiş. Bakkal:
- Yüz tane olsa olmaz mı?..
diye sorunca Temel yanıtlamış:
- Ula kim yiyecek o kadar ekmeği?

2x2
İlkokulda öğretmen Temel'e sormuş:
- 2 kere 2 kaç eder?
Temel düşünmüş ve cevap vermiş:
- 10 eder...
Öğretmen kızmış:
- Amma yaptın ha Temel... 2 kere 2, 4; pilemedun 5. Nerden 10 edecek?

İnanmak basaridir


YARATICI İMGELEME 

Yazar: Shakti Gawain AKAÞA


TAKDİM:
İnancın sıcak atmosferinden hakiki manada istifade edemeyen insanlık bu boşluğu bir takım fantezilerle doldurma yoluna gitmiştir. İnançsızlık atmosferinde ruhu sıkılan, vicdanı çatlayan insan hep bir şeyler uğraşma yoluna giderek bir nebze olsun bu dipsiz kuyudan yukarılara doğru tırmanmayı hep istemiştir.
Bu eserde imanı gerçekten kavi, Allah ile irtibatı kuvvetli olan insanın pek ihtiyaç hissetmeyeceği bir eser nazarıyla bakabilirsiniz; çünkü inanan insan her zaman hayrın ve şerrin Allah’tan geldiğini bilir. İstemediği bir olay karşısında “Kahrın da hoş lütfunda hoş “ edasına bürünerek, ya”la havle ve la kuvvete illa billah “ ya da “hasbunallah" çekerek kendisini bu sıkıntıdan Allah’ın engin rahmet deryasına salıverir.

İnsan tabiatini tanima

 İNSAN TABİATINI TANIMA
Yazar           : Alfred ADLER                
Yayınevi      : Türkiye İş Bankası Yayınları
Baskı           : İstanbul / 1994 / 443 shf.
ISBN           : 975-458-060-x
Bilim Grubu  : Psikoloji
Türü             : Tercüme
Genel Değerlendirme:

"İnsan Tabiatını Tanıma" adlı kitabımız Adler'in bir yıl boyunca Viyana Halk Enstitüsü'nde vermiş olduğu konferansların derlemesinden oluşmuştur. Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları arasında 1994 yılında çıkan kitap 445 sayfadır.

Kitap, Giriş ve Önsöz kısmı, 1. Kitap ve 2. Kitap olmak üzere üç temel bölümden oluşmuştur. Kitapın başlangıcında "İçindekiler" bölümünden sonra Çeviren'in Önsözü adlı Dr. Ayda Yörükan'ın 6 sayfalık önsözü yeralmaktadır. Bunun ardından "Kitabın İngilizce Baskısına konulmuş olan Giriş" adlı Dr. Leland Hinsie'nin 3 sayfalık bir yazısı bulunmaktadır. Yine bunun ardından Dr. Turhan Yörükan'ın "Alfred Adler, Sosyal Roller ve Kişilik konusunda karşılaştırmalı bir inceleme" adında kitabın geniş bir tahlilinin yapıldığı 93 sayfalık bir bölüm yeralmaktadır. Bu bölümün ardından yazarımızın bir sayfalık kısa bir önsöz'ü ve ardından ondört sayfalık bir "Giriş" bölümü vardır.

28 Eylül 2013

Allahin adaleti

 İbretlik öykülerden Allah'ın adaleti

allah
Allah 

Hz. Musa (a.s) Tur dağına çıkıp Rabbine münacatta bulunurdu.
Bir münacatında:

- Ey Rabbim! Bana, kullarına uyguladığın adaletini göster, diye dua etti. Allahu Teala:

- Ey Musa! Sen atılgan, cesur ve aceleci birisin; sabretmeye gücün yetmez“ dedi. Musa (a.s):

- Senin özel yardımınla sabredebilirim, dedi. Allah (c.c):

- O zaman filan yerdeki çeşmenin yanına git, çeşmenin hizasında, orayı görebilecek bir yere gizlen; kudretime ve gaybî ilmimde sırlarıma bak! buyurdu.

Musa (a.s) çeşmenin yakınlarındaki bir tepeciğe çıktı ve kendini gizleyerek çeşmede olacakları gözetlemeye başladı.


fuzulinin su kasidesi tahlili


Şiir Tahlilleri- Fuzuli'nin Su Kasidesinin Tahlili


Eski edebiyatımız Hz. Peygamber için yazılmış binlerce beyit ve müstakil eserle süslüdür. Bu edebiyatın önemli bir kıs­mında güzel deyince, dilber deyince, sevgili deyince neredeyse hep ilk akla gelen odur. Asr-i Saadet’te Hassân bin Sâbit ve Ka’b ibni Züheyr’in kasidelerinden başlamak üzere Arap, Iran ve Türk edebiyatlannda onun için nazmedilen bütün eserlerde ona duyulan özlem ve aşk dile getirilmiştir. Türk edebiyatındaki naatler arasında onu “suyun hararetle aradı­ğı, kapısına ulaşmaya çalıştığı.sevgili” olarak tasvir eden bir tanesi vardır ki asırlar boyunca zevkle okunmuş ve hâlâ da okunmaktadır.

27 Eylül 2013

Elmanin faydalari


amasya elması
elma

 





Elmanın faydaları doğal beslenme


 Elma (malus) : Gülgillerden çiçekleri pembe, oldukça yüksek bir ağacın meyvesidir. Meyvesi (elma); çoğu yumruktan küçük ve yuvarlak, kabuğu parlak ve sert, kırmızıdan yeşile kadar türlü renktedir. Çekirdekleri ufaktır. Dokusu gevşektir. Kokusu hoş, tadı mayhoş veya tatlıdır. Amasya, Gümüşhane, Niğde ve Ferik gibi birçok çeşidi vardır.

Blogger sitenize yazi altina yazar bilgisi eklemek



Blogger sitenize yazılarınızın altına yazar hakkında resimli bilgi eklemek. Blogger yazar eklentisi


İstediğiniz renleri ve blogunuza en uygun renkleri seçebilirsiniz. Google profilini kullanmak istemeyenler için bir alternatif yöntemdir.


1. Önce yazılı resmimizi (DEMO bakabilirsiniz) hazırlayıp resim upload ettiğimiz siteden (picasa) adresi alalım. Altta gördüğünüz gibi linkleri yerleştirelim.

Kırmızı yazılı bölüm kendi site adresiniz.

Yeşil bölüm resmi yüklediğiniz yerden aldığınız resmin linkidir.



<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<p><a href="http://mujganakyuz.blogspot.com/">
<img border="0" src="https://lh4.googleusercontent.com/-_T53Pab9hj0/UkbrVnB3eoI/AAAAAAAABXc/tzVTeO5srBo/w570-h89-no/altacikrenk.jpg" width="570" height="89"></a></p>




2. Alttaki resimde göründüğü gibi, blog yönetim paneline giderek yorumlar bölümüne hazırladığımız kodu öylece kopyalıyoruz ve kaydediyoruz. ( 1. Ayarlar- 2. Yayınlar yorumlar- 3. Kodu ekleyeceğimiz yer. - 4. Kaydet)


Yeni yazı yazacağınızda her yayın altında bu yazar bilgisi otomatik olarak hazır gelecektir. İyi günler...

Örnek olarak bu yazıda yazar resimli bilgi alanı kullandım.

Bloğunuza kod penceresi koymanın kolay yolu daha önce anlatılmıştı.


Ayrıca ŞU siteye tıklayıp vereceğiniz kodu eklerseniz altta HTML olarak eklenecek kodu veriyor ve aynen siteye ekleniyor.
Onun görünüm örneği de altta:




<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<p><a href="http://mujganakyuz.blogspot.com/">
<img border="0" src="https://lh4.googleusercontent.com/-_T53Pab9hj0/UkbrVnB3eoI/AAAAAAAABXc/tzVTeO5srBo/w570-h89-no/altacikrenk.jpg" width="570" height="89"></a></p>








26 Eylül 2013

Blogunuza kod penceresi koymak

1. YÖNTEM

Bloğunuza kod penceresi koymak için iki basit yöntem daha

hazır uygulama veren SİTE tıkladıktan sonra İlk baştaki 'Paste your text here.' yazan pencereye vermek istediğiniz kodu ekliyorsunuz ve  sol altındaki "biçimi yazı" yazan yere tıklayınca en altta çıkan kodları bloğunuzda HTML olarak yayınlıyorsunuz.

Bloğunuzdaki örnek görüntü alttaki gibi oluyor.


.post code{font-family:"Courier New",monospace;line-height:1.3em;border:4px dotted #DDD;background:#F4F4F4 url(http://1.bp.blogspot.com/-78vDCOHBreM/T0DC8f-sQ7I/AAAAAAAACgQ/T3R8ZxSVGXk/s1600/Code.png) top right no-repeat;margin:10px 0;padding:10px 10px;font-size:13px;display:block} 


2. YÖNTEM
Google driver (kaydı olmayanlara öneririm, gmail hesabı yeterli) dokümanlardan ise daha kolay yaptım. Doküman sayfası açıp yazıya tablo ekledim. Tablonun içine kodları yerleştirdim. Sonra da tabloyu buraya kopyaladım. Pen puldum:))




24 Eylül 2013

Turkce ezan



Türkçe ezan Arapça ezan saadettin Kaynak Türkçe ezanın metni

Zaman zaman bazı kesimler tarafından Cumhuriyet devriminin kaybedilmiş bir yeniliği olarak gündeme getirilen ´Türkçe Ezan´ın ilk taş plak kaydını yayınlıyoruz:

Annemin çocukluğuna denk gelen yıllarda ezan bir süre Türkçe okunmuş. Arapça okunuşundaki etkiyi vermesi için de bestekârlara iş düşmüş. Fakat onlar da bir sanat müziği eseri gibi ele alıp düzenlemişler, dinlediyseniz eğer bir sanat müziği eseri gibi icra edilmiş ezan. Camilerde ise kimse düzgün bir ezan okuyamamış.
Asker olmadığı zamanlarda minarelerde ezan Arapça okunurmuş ve eğer bir asker yaklaşıyorsa veya yakınlardaysa hemen haberciler camiye gidip uyarırlarmış, böylece askerler varken yine Türkçe okurlarmış ezanı. Onlar ortada yoksa yine gönüllerine hitap eden şeklini okurlarmış. 


23 Eylül 2013

Firavun esi asiye


 Firavun'un Karısı Hz. Âsiye


Kur'an-ı Kerim'de adı övgüyle geçen namlı kadınlardan biri de Hz. Âsiye'dir. Yaşadığı dönemde Mısır'ın en ünlü kadını ve bu tarihî ülkenin zalim ve kan içici imparatoru Firavun'un eşiydi. Bugün Firavun'un insanlık tarihine kendi adıyla geçen akıl almaz zulüm ve adaletsizliklerini bilmeyen, işitmeyen yoktur. Onun için Firavunun zulümlerini teferruatlıyla anlatmaya gerek görmüyoruz. Firavun da Bâbil padişahı Nemrud gibi hem tanrılık iddiasında bulunuyor, hem de halkın duygularını sömürerek geleneksel put inancını korumaya çalışıyordu.

Halkın geri kalmışlık ve cehaletinden faydalanan Firavun, sadece ilahlık iddiasında bulunmakla kalmadı, işi daha da ileri götürerek "ilahların ilahı" olduğunu söyledi. "Dedi ki: Sizin en yüce Rabbiniz benim."[1]

Bu yatak baska yatak

Gayet rahat, şık, kullanışlı bir yatak gibi görünüyor değil mi?




İşin aslını sonraki karede öğreniyoruz ve afiyetle yiyenlere bakıyoruz:)



22 Eylül 2013

Rabita siir mujgan ses necla

çiçek
güzel çiçekler

Oka tıklayıp dinleyebilirsiniz



Rabıta



Kaç âminle bitecek ruhumdaki açlığım? 
Tek bir şey öğrenmiştim, o da; mutlak hiçliğim


Günlerim sıra ile gidiyorken idama
Mevsimlerden Yunus’un önünde kapı çaldım
Kırık camlar gibiyken, c/emre doldu odama
Temiz başlangıç için önce bir abdest aldım
"Ekber Allah" diyerek âlemi seyre daldım


21 Eylül 2013

Necip fazil sakarya siiri tahlili

New Page 1

"SAKARYA TÜRKÜSÜ"
ÜZERİNE BİR TAHLİL DENEMESİ
İbrahim TÜZER


Türk Milleti'nin bağımsızlığını kazanmasında en önemli dönüm noktalarından birisini teşkil
eden Sakarya Savaşı'nın şiirimize, geniş bir şekilde akseder. Üç hafta geceli gündüzlü çetin bir şekilde devam eden
savaşı ve bu savaşta cansiperane mücadele veren kahraman ordumuzu anlatan pek çok şiir
vardır.

Necip Fazıl'ın 1949 yılında kaleme aldığı Sakarya Türküsü'nün,bu nehir ve savaş etrafında
yazılan şiirler arasında,muhteva bakımından değişik ve önemli bir yeri vardır. Sakarya'yı
konu alan birçok manzumede söz konusu olan savaş, Necip Fazıl'ın bu şiirinde yer almaz.
Onun şiirinde cansiperane çarpışan ordular ve muhteşem başarılar kazanan "Mehmetçik"de
yoktur. Şair, şiirinde bunların yerine birçok sosyal meseleyi ele alır. "Mehmetçik"ten değil de,
onun kaynağını teşkil eden ve şairin işaret ettiği meselelere çözüm getirecek olan Türk
gençliğini söz konusu eder. Sakarya nehri de şiirde bu gençliğin sembolü olarak yer alır.
Necip Fazıl
pek çok şiirinde, dış dünyadan alman bir objeden hareket ederek, iç âleme veya
cemiyetin problemlerine yönelir. Obje, şairi ifade etmek istediği duygu üzerinde duracağı
düşünce ve fikirlere götürecek bir vasıta mahiyetindedir?(1) Sakarya Türküsünde de aynı
özellik görülmektedir. Burada Sakarya Nehri obje olarak karşımıza çıkar.

Şair, evvelâ şiirine vermiş olduğu isim ile dikkatleri çeker. Şiirin başlığında yer alan "Türkü"
kelimesi önemli bir özellik göstermektedir.
Bilindiği üzere türkülerin sosyal yeri çok derin ve önemlidir. Ferdin kendi duyumlarından, toplum duyumlanna, değerlerine ve yaşam
biçimlerine kadar türküler, topyekün söylenen bir ses özelliği taşırlar ve nesilden nesile
aktarılarak dilden dile dolaşırlar. Şair de yazmış olduğu şiirinin tam manası ile anlaşılıp
sevilen, kabullenilen ve hayata geçirilen bir türkü gibi dilden dile dolaşmasını ister.

19 Eylül 2013

Etkili guzel sozler4


301- "Bir merhaleden güneşle derya görünür,
Bir merhaleden her iki dünya görünür,
Son merhale bir fasl-ı hazandır ki sürer
Geçmiş gelecek, cümlesi rüya görünür.."
Yahya Kemâl Beyatlı
302- "Sana emanet edilen şeyi iyi sakla, birinin hıyanetine uğradığın zaman hoşgör. Ve hıyanete hıyanetle karşılık verme.."
Hz. Muhammed
303- "Güzel konuşmanın sırrı, lüzumsuz sözleri terk etmektir..."
Hz. Ebubekr
304- "Bir gerçeği savunurken, önce kendimiz inanmalıyız, sonra da başkalarını inandırmaya çalışmalıyız.."
Hz. Ali



18 Eylül 2013

Anton cehov eserleri1 besleme

BESLEME

Geceyarısı. On üç yaşındaki besleme Varka, beşiği sallarken bir yandan da uykulu bir ninni tutturmuş, mırıldanıyordu:

Uyusun da büyüsün, ninnii, Tıpış tıpış yürüsün, ninnii...

Meryem Ana tasvirinin önünde küçük, yeşil bir lâmba yanıyor. Odanın bir başından öteki başına gerili ipte, kurumaları için kundak bezleri, iri, kara pantolonlar asılı. Lâmbanın ışığı, tavanda geniş, yeşil bir yuvarlak çizmiş, kundakların, pantolonların uzun gölgeleri sobanın, beşiğin, Varka' nın üstüne düşmüş... Lâmbanın ışığı titreştiğinde tavandaki yuvarlak ile gölgeler canlanıyor, rüzgârdanmış gibi dalgalanıyorlar. Boğucu bir hava var içeride. Koyu bir lahana çorbası ve kösele kokusu sarmış her yanı.

14 Eylül 2013

Neden blog

bilim, din, bitkiler, sağlık, kitap, moda, serbest, yazılarım, yemek tarifleri, ünlü yazar ve şairler, şiir tahlili, şiirlerim,siir,blog yaşama dair...



En öncesinde zamanımı verimli ve eğlenceli geçirmek için zevk alabildiğim uğraşları buluyorum. Boş zaman diye bir şey yok aslında da genel bir tabir olduğu için çalışma hayatımızdan arta kalan zaman diyeyim, işte bu vakitleri blogla değerlendirmek istedim. 

İnsan farklı faaliyetlerle meşgul olunca yorulsa bile yorgunluğunu anlamıyor. Birbirinden farklı alanlarda bazı uğraşlar edinerek (eğer bulabilirsem) boş zamanlarımı değerlendiriyorum.

En eğlenceli kısmı da blog düzenlemeleri yaparken HTML  CSS vs bilgisi, temalarla oynamayı öğrenmek ve bunları uygulamak oluyor. Bazen boz yap yeniden başla çok yaptım. Şu aralar SEO üzerinde araştırma yapmaya başladım. Çünkü analizlerde sitede bazı hatalar çıkıyor, onları çözmek için de SEO kursları diye bir site buldum.

Artık düzeltir miyim, yoksa hepten bozar mıyım? Zaman gösterecek. Konuda uzman olanlara mutlaka basit geliyordur bu düzenlemeler. Öğrenince bana da öyle gelecektir eminim.

İyi bloglamalar...


Ayb

dua
dua

Ayb


Küfür;zulmet, îman;nur!
Dur ey nefsim, hakta dur!
Dilimde, ahvâlimde olmazsa lisân-ı gayb
Şahsıma şair dersen, senindir bu koca ayb



10 Eylül 2013

Kaybolmuş Uygarlıklar, İlkel Dönemler ve Gelecek

  

   Kaybolmuş  Uygarlıklar, İlkel  Dönemler  ve  Gelecekteki  Medeniyet

      Yeryüzünde daha önce var olmuş uygarlıklar içinde,  büyük bir ihtimalle şu anda içinde bulunduğumuz uygarlığın çok daha ilerisinde olanlar vardı. Haddi aşmış kavimlerin başına gelen felaketler neticesinde bunlar yeryüzünden silinirken bazı  etkilerini  yeni başlayan uygarlıklara taşıyorlardı.

      Zamanımızda bazen yarı insan yarı hayvan benzeri doğumların görülmesi,  kaybolmuş uygarlıkların insan genleri üzerinde sınırları aşan oynamalar sonucu yaratık türü varlıkların oluşması ve bu varlıkların genlerinin zaman zaman  baskın gelmesi sonucudur muhtemelen. Yaşanılan felaketler sonrası hayatta kalan insanlar ilkel yaşantılar sürmüşler, uygarlığı yeniden oluşturma  yolunda  işe ilk baştan başlamışlardır.
           (devam bağlantısına tıklayınız)

03 Eylül 2013

Zayıflamada püf noktalar


Yazının devamında  gün gün Karatay diyet listesi 

Zayıflatan 10 yiyecek nelerdir zayıflamanın kolay yolu diyetsiz zayıflama




Daily Mirror Gazetesi, en iyi zayıflatan 10 yiyeceği belirledi. En iyi zayıflatan yiyecekler ve vücutta yaptıkları etkiler şöyle:

Esmer pirinç: B Vitamini deposu olması sayesinde proteinleri, yağları parçalıyor, hazmı kolaylaştırıyor.

Greyfurt: Metabolizmayı hızlandırıyor, vücut direncini artırıyor.

Kırmızı üzüm: Dolaşım sistemini temizliyor. İçerdiği lif, vitamin ve mineraller sayesine kolesterolün düşmesine yardımcı oluyor.

Moda Kıyafet

Kıyafetlere bakmak kadınlar için bir tutku adeta. Dikiş bilenler için internette bol bol alternatifler var.
Tesettürlü giyinen bir bayan bu modeller üzerinde küçük oynamalarla kendine uygun hale getirebilir. Dikiş bilmeyenler de örneklerden yararlanıp terzisine gösterebilir.
Bunların haricinde mağazalardan ya da internet üzerinden alışverişler daha yaygın.  






Şarab-ı Tahur

 Şarab-ı Tahur  


I.

Sermeden  bir  ezgidir  suların  zemzemesi

Sâni'nin  yarattığı   doğanın  manzumesi

Hem  çoktur  yeryüzünde   hem de  aranan  nimet

Dünya  yaratılalı  değişmedi  miktarı

Sehhâr   sühûnetine   verebilirsek   kıymet

Âb-ı hayât   sebebi   Kronos'un  nektarı


Mucize bitkiler











DUT PEKMEZİNİN FAYDALARI;


-Kan eksikliği bulunan hastalarda çok büyük faydalar sağlar.
-Mide hastalıklarında özellikle, ülser hastalığına iyi gelir.
-Astım ve bronşit hastalıklarında faydalıdır.
-Soğuğa karşı vücut direncini arttırıcı özelliğe sahiptir.
-Sporcular için bir enerji deposudur.
-Bebeklerin büyümesinde ve gelişmesine yardımcı olur.
-Çocukların zeka gelişimine yardımcı olur.
-Gargara halinde ağız ve boğaz hastalıklarında etkilidir.
-Çocuklarda sıklıkla rastlanan pamukçukta da yaygın olarak kullanılır.

02 Eylül 2013

Hafıza ve omega-3












hafıza kaybı

Hafızamız zamanla yavaşlayabilir. İlerleyen yaşlar ile hafıza da sorun yaşamamak için uzmanlar önlem almamızın gerekli olduğunu söylüyor. Beyni çalıştıracak çeşitli aktiviteler ve omega-3 takviyesi hafıza sorunlarını çözmek için gereklidir. Çünkü, omega-3 hafıza ve beyin için çok gereklidir.  

Ahmet Haşim Merdiven Şiirinin Tahlili Ve Sanat Anlayışı


HÂŞİM’İN SANATI VE “MERDİVEN” ŞİİRİ ÜZERİNE BİR TAHLİL DENEMESİ

İlyas YAZAR


MERDİVEN Şiiri
Ağır ağır çıkacaksın bu merdivenlerden
Eteklerinde güneş rengi bir yığın yaprak
Ve bir zaman bakacaksın semaya ağlayarak…


1=ipegin erkeğe haram olması 2=altının erkeğe haram olması 3=zina yapanın taşlanaraköldürülmesi 4=erkek ve kadinin sunnet edilmesi 5=kabir a...